Cairo Montenotte

Cairo Montenotte is een klein stadje met een oud historisch centrum. In augustus vinden hier Middeleeuwse feesten plaats. Er zijn tal van winkels en een gezellig plein. Hier vind je ook een van onze favoriete traiteurs: Archimede E en een van onze favoriete restaurantjes: Ristorante La Braia.

Millesimo

Millesimo is een klein historisch stadje met een leuk centrum. Je passeert het als je binnendoor vanuit Pian del Nasso naar de Middellandse Zee rijdt. In september vindt hier het beroemde Truffel-feest plaats en is echt een aanrader om te bezoeken met een markt met allerlei locale producten. Je vindt hier ook het familierestaurant Pantarei Cucina, waar je werkelijk heerlijk a-la-carte kunt tafelen.

Savona

De stad Savona is ook een bezoek meer dan waard. Het ligt op een klein halfuurtje van ons vandaan. Je kunt er heerlijk winkelen in het mooie stadscentrum en zonnebaden aan het strand. Ook vind je er veel restaurantjes waar je heerlijk verse visgerechten kunt eten. Ook een bezoek meer dan waard is het fort Priamar Fortis, gebouwd volgens de ontwerper Giovanni Maria Olgiati in 1542. Het ligt op een voorgebergte waar de middeleeuwse nederzetting van Savona ooit lag. Het bestaat ondermeer uit een archeologisch museum en vanuit het fort heb je een adembenemend uitzicht over de Middellandse zee.

Alba Pian del Nasso
Savona, Pian del Nasso

De regio Ligurië is bekend om de bloemenRiviera en de Cinque Terre, maar heeft daarnaast nog heel wat andere interessante bezienswaardigheden! De regio wordt gekenmerkt door zijn lange en smalle vorm en door de aanwezigheid van zowel stranden, maar ook bergen. De belangrijkste stad van de regio is Genua. Ontdek de smalle, soms donkere steegjes typisch voor de stad. U kunt het prachtige, beroemde Aquarium en de Porto Antico niet missen.

Als je van lange wandelingen houdt, is het een goed idee om van Santa Margherita naar Portofino te lopen via de route langs de kust. De elegante stad Alassio met zijn beroemde Muretto. Sestri Levante is een schilderachtige stadje aan de Golf van Tigullio. Het strekte zich langs twee baaien, de Baia delle Favole (De Sprookjesbaai), wiens naam werd beslist door de beroemde schrijver Hans Christian Andersen, en de Baia del Silenzio (de Stiltebaai), omringd door huizen in pastelkleuren en vissersboten.

Tussen Camogli en Portofino, in een smalle baai, ligt de oude abdij van San Fruttuoso. De plaats kan te voet worden bereikt vanuit Portofino of Camogli of per boot vanuit Santa Margherita Ligure of, nogmaals, van Portofino. Camogli is ook beroemd om de Sagra del Pesce op de tweede zondag van mei – verse vis wordt gebakken in grote pannen op het belangrijkste plein! De stad Sanremo is vooral bekend in Italië vanwege de bloementeelt en jaarlijkse muziek festival gehouden in het Ariston Theater. Verder is de kleurrijke Russische Orthodoxe Kerk een bezoek waard.

Noli is een prachtig stadje en een fijne locatie om aan het strand te vertoeven. En hoe heerlijk om een (zeil-)boot te huren en een dagje op het water door te brengen.

Hanbury Garden

Voor tuinliefhebbers: Hanbury garden aan de kust in de plaats Ventimiglia (vlakbij grens met Frankrijk).