Categories: Blog

by admin

Share

Met plezier en met trots kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat is er veel gebeurd en wat is er al veel gerealiseerd. We hoeven alleen maar te kijken naar onze tuin en de nieuwe bomen, naar ons huis dat, sinds deze week, binnen helemaal af is, naar de Cascina die we dit jaar konden verbouwen en opnieuw inrichten, naar de velden die omgeploegd zijn en klaar liggen om in het voorjaar beplant te worden met lavendel, naar alle ‘normale’ regelzaken, stuk voor stuk een uitdaging in het Italiaans, maar toch maar gelukt, naar de nieuwe vrienden en buren die wij hier hebben mogen leren kennen en ‘verstaan’. Maar vooral en bovenal kijkend naar de vele vrienden en familie die we zichtbaar hebben mogen zien genieten van en op Pian del Nasso, met als grootste verrassing de ouders van Sander.

 

We hadden het nooit durven dromen gezien hun gezondheid gecombineerd met de uitdagende omstandigheden van deze tijd. Maar dankzij de hulp en bereidheid van Sander zijn Oom Bert en tante Miep om ze te brengen, arriveren Joke en Hans in september op Pian del Nasso. Een meer dan bijzonder moment gevolgd door een onvergetelijke tijd. Het in het echt kunnen laten zien en ervaren van Pian del Nasso (onmogelijk via een foto of film), de vele uitstapjes (naar ‘Fabio’ van Ristorante Braia, ‘de dametjes’ van Della Posta, naar Celle Ligure aan de Middelandse zee en lunchen bij Pitosfore en het bezoeken van omliggende stadjes) het was voor alle partijen genieten. En arriveerde Hans met wandelstok, al snel wierp hij die van zich af om – alsof het de normaalste zaak van de wereld was – met mij en Dasti het veld over te wandelen naar de rivier. Op een gegeven moment was Hans zelfs zoek toen hij, bleek achteraf, op ontdekkingstocht was naar de Rustico! (op een steile heuvel!). Zo leuk om te zien en om zowel Joke en Hans te zien stralen. Voor herhaling vatbaar, maar dit bezoek kan ons allen niet meer worden afgepakt!

Voor het nieuwe jaar liggen er natuurlijk alweer veel nieuwe plannen op tafel. Het planten van de lavendel in het voorjaar, het lanceren van onze nieuwe website, maar ook de verbouwing van de Rustico en het isoleren van de buitenkant van ons huis. Die plannen liggen er al langer, zijn ietwat vertraagd, niet door ‘Italiaanse toestanden’ maar door het door COVID mondiale gebrek aan materialen, waardoor onze aannemer niet kan beginnen. Maar zoals altijd zal het precies op het juiste moment goed komen, speriamo, dus we houden de moed erin. Wat zou het niettemin fijn zijn als dat eenmaal gereed is, dan kunnen we eindelijk ons huis aan de buitenkant in de verf zetten en het zal ook heel wat graden en ‘pelletzakken’ schelen.

Deze Kerst zitten wij er in elk geval warmpjes bij. Gisteren arriveren hier vier pallets met (bijna 300) zakken voor onze kachel. Natuurlijk hadden we al eerder een voorraad laten aanrukken, met in onze gedachte de strenge winter van vorige jaar, maar onze wellustige kachel kent in dit niet-zo-geweldig-geisoleerde-huis geen grenzen en we zagen onze voorraad per dag slinken. Enfin, zoals altijd, ging het weer precies goed. En volgens Sander word je van deze zakken drie keer warm: als je ze naar de schuur sjouwt, als je ze naar de kachel sjouwt en als ze zich dan finalmente in de kachel bevinden.

Vanaf Pian del Nasso wensen wij iedereen een hele fijne ontspannen Kerst toe en een mooi en gezond 2022!

Laat een reactie achter